16.9 C
Edremit
25 Nisan 2024, Perşembe

ETO Laboratuvar Hizmetleri A.Ş. Tadım Panelistlerine; ETO ve Uluslararası Zeytin Konseyi (UZK) İş Birliği ile Zeytinyağı Duyusal Analiz Eğitimi Verildi

4-8 Aralık 2023 tarihleri arasında ETO Meclis Salonunda Uluslararası Zeytin Konseyinin (UZK) Duyusal Analiz Tadım Uzmanları Placido Pascual Morales ve Grasa Enstitüsünden Wenceslao Moreda tarafından ETO Laboratuvar Hizmetlerinin zeytinyağı tadım panelistlerine “Uluslararası Standartlarda Zeytinyağı Tadım Eğitimi” verildi.


23 kişinin katıldığı eğitimde; zeytinyağının üretimi koşulları, zeytinyağı saklama şartları, duyusal analiz yöntemleri hakkında katılımcılara bilgi verildi.
Zeytinyağında en önemli unsurun, ürünü tat ve karakteristik özellikleri bakımından tanımlayabilmek olduğunu belirten Moreda, “Hem duyusal hem de kimyasal olarak karakteristik özelliklerini tanımlarsak iyi bir zeytinyağı diyebiliriz.” ifadesini kullandı.
Morales ise Edremit Bölgesinde üretilen zeytinyağını çok iyi bulduğunu dile getirerek, katılımcılarla deneyimlerini paylaşmaktan onur duyduğunu aktardı.


Edremit Ticaret Odası Edremit Zeytinyağı Duyusal Analiz Laboratuvarı Sorumlusu Yüksek Kimya Mühendisi Zülal Taçar ise “Eğitimde zeytinyağının kalite kriterlerini nelerin etkilediğini öğrendiklerini ve dünyanın farklı bölgelerinden zeytinyağı örnekleri tattıklarını belirtti.”
Taçar, zeytinyağındaki olumlu ve olumsuz özelliklerin hangi aşamada neden kaynaklandığı konusunda bilgi sahibi olduklarını dile getirdi.


Eğitime katılan Ergül Şekersöz ve Oğuzhan Uslu da etkinlikte coğrafi işareti Avrupa Birliği’nden tescilli Edremit zeytini ve zeytinyağını ileriye taşıyacak bilgiler edindiklerini, uluslararası düzeyde Duyusal analiz tadım eğitimi aldıklarını belirtti.

 

Diğer Haber ve Duyurular

Online İşlemler

Haber ve Duyurular

1,815Beğenen...Beğen...
1,702Takipçi...Takip Et
1,295Takipçi...Takip Et