21.9 C
Edremit
9 Mayıs 2024, Perşembe

ETO GMKA Ortak Turizm Sektör Toplantısı Düzenledi

11.10.2023 tarihinde Edremit Ticaret Odası organizasyonunda, ETO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet ÇETİN, GMKA Genel Sekreteri Onur ADIYAMAN ve GMKA Turizm Destinasyon Yönetimi Birim Başkanı Esra KARAKOÇ’un katılımı ile turizm sektör toplantısı düzenlendi.
İda Madra Jeopark Müzesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya ETO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet ÇETİN, ETO Konaklama, Lokanta, Turizm, Eğlence, Şans Oyunları ve Spor Faaliyetleri Komite Başkanı Şemset KOCAMAN, Güre Turizm Tanıtım Derneği Başkanı & Kazdağı Müzesi Kurucusu Murat BOSTANCIOĞLU, Edremit Körfezi Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı ETO Meclis Üyemiz Atamer ULUSOY ve bölge turizm sektör temsilcileri katıldı.
Toplantı açılış konuşmalarında ETO Yön. Kur. Bşk. ÇETİN “Bölgemizin turizmini geliştirmek ve bir ortak akıl hareketi başlatmak için tüm paydaşlarla çalışmaya hazır olunduğunu vurguladı.”


GMKA genel sekreteri ADIYAMAN ise “Kamu, turizm sektör temsilcileri ve STK’ların ortak hareketinden doğacak bir bölgesel turizm stratejisinin önemine değinerek bu toplantının önemli olduğunu, geniş kapsamlı bir sürecin ilk adımı olarak gördüğünü, bir sonraki toplantının bölge otellerinden birinde gerçekleşeceğini ve GMKA’nın 5 yıllık turizm planlarını sunacağını belirtti.
Toplantıda “Bölgenin termal ve doğadan gelen turizm potansiyelinin planlı ve stratejik bir şekilde değerlendirilerek sektöre kazandırılması, destinasyon yaratımı ve tanıtımı süreçlerinden önce sürdürülebilir turizm kaynakları yaratmak ve turizmi 12 aya yaymak hedefiyle altyapı ve ulaşımın önemi” gibi konulara değinildi.
Bölgeye çekilecek hedef kitleyi ve sürdürülecek stratejiyi belirlemek üzere istişarelerde bulunan heyet Toplantı sonunda; düzenli aralıklarla toplantılar yapmak üzere ortak bir çalışma grubu oluşturulması konusunda fikir birliğine vardı.

Diğer Haber ve Duyurular

Online İşlemler

Haber ve Duyurular

1,817Beğenen...Beğen...
1,707Takipçi...Takip Et
1,295Takipçi...Takip Et