16.9 C
Edremit
27 Nisan 2024, Cumartesi

Avrupa Birliği’ne Coğrafi İşaret Tescil Başvurusunda Bulunan Oda/Borsalar TOBB’da Bir Araya Geldi

Avrupa Birliği’ne Coğrafi İşaret Tescil Başvurusunda Bulunan Oda/Borsalar TOBB’da Bir Araya Geldi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Ülken, Avrupa Birliği Komisyonuna coğrafi işaretli ürün tescil başvurusunda bulunan Oda/Borsaların temsilcileri ile Ankara’da bir araya geldi.?

Toplantıya, Avrupa Birliği’nde Edremit Körfezi Yeşil Çizik Zeytini Coğrafi İşareti için başvurusu bulunan odamızı temsilen Meclis Başkanı Mehmet Hakkı Semerci ve Genel Sekreter Recep Akgün katıldı.

Başvuru sürecinde bulunan ürünlerin mevcut durum analizinin yapıldığı toplantıda, başvuru sürecinde yaşanan sıkıntıların çözümüne ilişkin yol haritası çıkartıldı.

Artık başvuru sıra önceliğinin yerine katma değeri yüksek olan ürünlerin tercih edildiğini belirten heyet; zeytin ve zeytinyağının başarılı bir örnek olduğu vurguladı.

Hali hazırda AB tarafından incele sürecinde olan Edremit Körfezi Yeşil Çizik Zeytini’nin yanı sıra “Edremit Zeytinyağı” coğrafi işareti için de hazırlıklara başlanacağı belirten Odamız Meclis Başkanı Mehmet Hakkı Semerci sözlerine “Edremit Ticaret Odası olarak başvuru sürecimizi TOBB ve Türk ve Patent Kurumu ile beraber titizlikle takip etmekteyiz. Umarım en kısa zamanda zeytin ve zeytinyağımız Avrupa Birliği ülkelerinde de koruma altına alınacak.” ifadeleriyle devam etti.

Diğer Haber ve Duyurular

Online İşlemler

Haber ve Duyurular

1,815Beğenen...Beğen...
1,704Takipçi...Takip Et
1,295Takipçi...Takip Et