27 Nisan 2024, Cumartesi

Odamız Zeytin İmalat Devi AntGıda A.Ş’yi Ziyaret Etti

16 Ocak 2018 tarihinde Odamız Başkan Yardımcısı Onur Süer, Genel Sekreterimiz Recep Akgün ve Ticaret Sicili Müdürü Fatma Tanır AntGıda A.Ş ye ziyarette bulundu.

Ziyaret sırasında işletme müdürü Taner Yıldırım ile görüşen heyetimiz; 10 Ocak itibari ile yürürlüğe giren 6769 sayılı Sinai Mülkiyet Kanunu’nun 46. maddesinde yer alan “Tescil edilmiş coğrafi işaretin veya geleneksel ürün adının kullanım hakkına sahip olan kişiler, söz konusu coğrafi işaret veya geleneksel ürün adını, amblem ile birlikte ürün veya ambalajı üzerinde kullanır. Coğrafi işaretler bakımından amblemin kullanılması zorunludur.” Hükmü uyarınca bilgiler verdi. Coğrafi işaretli ürün satışı gerçekleştiren firmalar 10 Ocak 2018 tarihinden itibaren coğrafi işaretlerle birlikte “Menşe Adı” amblemi kullanmaya başlayacak.

İkram ve fotoğraf çekimleri sonrası heyetimiz işletmeden ayrıldı.