29 Nisan 2024, Pazartesi

İkinci El Motorlu Araç Alım-Satım Sorumlusu Sınavları Devam Ediyor

TOBB MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş. ve Odamız arasında yapılan protokol kapsamında ikinci el araç alım-satımı yapan firma sahipleri için mesleki yeterlilik sınavları düzenlenmeye devam ediliyor.

Odamız tarafından 3.sü düzenlenen ve 10-14 Eylül 2019 tarihleri arasında devam edecek sınavlarda adaylar, motorlu kara taşıtı satın alma işlemleri, satın alınan araçları satışa hazırlama ve satış işlemlerini içeren uygulamalı ve yazılı sınavda ter döküyor.

Ticaret Bakanlığı tarafından ikinci el motorlu kara taşıtı alım-satımı yapan kişiler, satış müdürleri ve satış personeli için Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu getirilirken, hali hazırda ikinci el motorlu kara taşıtı alım satımı yapanlar veya bu sektöre yeni girecek girişimciler için de sınavlar yapılmaya başlandı.