21.9 C
Edremit
24 Nisan 2024, Çarşamba

ETO Konaklama, Lokanta ve Turizm, Eğlence ve Şans Oyunları ve Spor Faaliyetleri Meslek Grubu Komite Başkanı Fatih Şemşet Kocaman İle Özel Röportaj

Öncelikli olarak başkanı olduğunuz meslek grubunun faaliyetler alanlarından ve Komite olarak Edremit Körfezi’ne yönelik yapmayı planladığınız çalışmalar ve projelerden bahsedebilir misiniz?

Konaklama, Lokanta ve Turizm, Eğlence, Şans Oyunları ve Spor Faaliyetlerini içeren ETO’nun 8. Meslek Grubudur.  Ayda bir toplanan komite üyeleri ile birlikte faaliyet alanımız içindeki meslek gruplarıyla ilgili beklentiler, sorunlar ve çözüm önerileri, mesleki eğitim-seminer talepleri, değişen yönetmelik ve düzenlemeler gibi konular üzerine fikir alışverişinde bulunulmakta, görüşler alınmaktadır. Bu toplantılardan çıkan kararlar doğrultusunda çalışmalarını yürütmektedir.

Edremit Körfezi büyük akına hazırlanıyor! - Son Haberler - Milliyet

Edremit Körfezi’nin dünyada ve Türkiye’de deniz turizm dışında doğa ve sağlık turizmde de bir destinasyon noktası olması, bölgemizin gastronomi alanında ön plana çıkartılması, tanıtılması için çalışmalarımız devam etmektedir. 2023 yılında 5 turizm fuarına katılım sağladık, fuarlarda tur operatörleri ve acentaları ile yüz yüze görüşmeler gerçekleştirdik. Körfez Bölgesi’nde ilk defa TÜRSAB (Türkiye Seyahat Acentaları Birliği) ve Edremit Ticaret Odası iş birliğinde Bulgar turizm acentaları ve operatörleri ile B2B İkili İş Görüşmeleri gerçekleştirdik. 2023 yılında toplamda 700000 turist bölgemizdeki otellerde konaklamış ve bu rakamın 75000 bini yabancı turisttir. Turistlerin ortalama konaklama süresi 3 gündür.  Yerli – Yabancı turistin konaklama süresini ve turist sayısını arttırmak için çalışmalarımız devam etmektedir. Bölgemizi ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısının, konaklama süresinin uzatılması ile sadece bölgemizin turizmine değil aynı zamanda yeme-içe sektörüne, eğlence ve spor faaliyetlerine de çok önemli katkısı olacaktır.

Bölgemize doğasına uygun doğa ve su sporlarının belirlenmesi için kamu kurum kuruluşları ile odamız ve komite olarak çalışmalarımız devam etmektedir. Yamaç paraşütü sporunun bölgemizde yapılıp yapılmayacağı konusunda çalışmalar devam etmektedir. Çanakkale İzmir arasında geçiş güzergahı üzerinde Olan Edremit aynı zamanda Hristiyanların haç yoludur. Bu geçiş güzergahını kullanan yabancı turistin bölgemizde konaklamasını sağlamak için çalışmalarımız devam etmektedir.

2023 yılında turizm fuarlarına ve festivallerde katılmamıza destek veren, sağlayan Balıkesir Büyükşehir Belediyesine, Valiliğe, Edremit Kaymakamlığına, Güney Marmara Kalkınma ajansına, Termal-Sağlık Turizmin gerçekleşmesi için, Gastronomimizin destinasyon noktası olması için tüm imkanları ile çabalayan Edremit Ticaret Odasına teşekkür ederiz.

Körfezin turizm değerleri, kültür ve turizm destinasyon noktaları nelerdir?

İzmir ve Çanakkale Efes ve Truva arasında yer alan Edremit Körfezi binlerce yıl öncesinden beri gerek kültürel miras değerleri açısından gerekse ticari alanda önemli geçiş yolları üzerinde olması ve de önemli antik kentlere sahip olan, farklı zamanlarda farklı uygarlıkların hükmettiği önemli bir bölgedir. Edremit geçmişten günümüze farklı isimler ile adlandırılmıştır. Eski Edremit M.Ö 6. Yy.’da Kent Lidya Kralı Krezüs’ün eline geçtiğinde Kardeşi Adramis tarafından yeniden yaptırılıp süslenir ve onun adını alır. Gerek kültürel miras değerleri gerekse doğa-deniz-termal turizm açısından hem ulusal ve uluslararası öneme sahiptir. Bölgemizdeki önemli Turizm Destinasyon Noktaları;

  • Kazdağları Milli Parkı,
  • Termal Oteller
  • İda-Madra Jeopark Alanları ve İda Madra Geopark Müzesi (Güre)
  • Antandros Antik Kenti
  • Havran
  • Havran-İnboğazı Vadisi’nde Prehistorik Çağ Mağaralar
  • Tahta Kuşlar Etnografya Müzesi
  • Kazdağları Sarı Kız Müzesi
  • Altınoluk Cam Seyir Terası diyebiliriz.

Kazdağı Cam Teras Yol Tarifi | Küçükkuyu Tur

Antandros Antik Kenti'nde Mitolojik Güzellik Yarışması Canlandırılacak - Arkeofili

Tarihi Havran evleri, sergiyle tanıtıldı - Egeli Sabah Haberleri

Sarıkız Kazdağı Etnografya Müzesi | MegaPlus Dergisi

Turistler neden Edremit Körfezi’ni tercih ediyorlar ve tercih etmeliler

Bölgemiz hem yaz hem de kış turizmine hitap etmektedir. Kazdağları hem doğası, denizi, kültürel miras değerleri hem endemik bitkileri hem de bölgenin temiz havası nedeniyle tercih edilmektedir. Aynı zamanda biraz önce belirtmiş olduğum kültürel miras değerleri ve turizm destinasyon noktaları da turistlerin bölgemizi tercih etme sebepleri arasında yer almaktadır. Ayrıca sadece yaz aylarında değil bahar ve kış aylarında yürüyüş rotaları, kamp alanları ile de turistlerin tercihleri arasında yer almaktadır.

Konaklama, Lokanta ve Turizm, Eğlence, Şans Oyunları ve Spor Faaliyetleri Meslek Grubunun Hedefleri nelerdir?

Hedeflerimiz arasında bölgemizde Agro turizmin oluşmasınısağlayarak kırsal çevreyle, ürünle ve konaklamayla bağlantılı bir çiftlikte, kampta veya pansiyonda konaklamalı, eğitsel gezi, yeme-içme, gibi faaliyetler ile bölgemizi turistlerin odak noktası haline getirmeyi ve turistlerin yaz kış kalış sürelerini uzatmayı hedefliyoruz. Bölgemiz önemli kültürel miras değerlerine sahip bir bölge gerek arkeoloji açısından Örneğin Antandros Antik kenti gibi gerek ise Türkmen ve Yörük kültürü, doğası ile. Bu değerlerin yer aldığı bir müze yapılması için çalışmalar yapmayı planlıyoruz. Farklı tatil seçenekleri ile agro turizm isteyen, deniz kum tatilini isteyen, doğa turizmi isteyen farklı kesimlere hitap etmeyi planlamaktayız.

Kazdağları Trekking | Nomatto

Kaz Dağları Kamp Alanları - Kamp Yerleri

 

Bize zaman ayırdığınız ve bize verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkür ederiz.

Ben teşekkür ederim…

Röportaj: Sebile Gülüzar Dışkaya

ETO Basın Halkla İlişkiler ve Proje Sorumlusu

Diğer Haber ve Duyurular

Online İşlemler

Haber ve Duyurular

1,815Beğenen...Beğen...
1,703Takipçi...Takip Et
1,295Takipçi...Takip Et