16.9 C
Edremit
9 Mayıs 2024, Perşembe

ETO Başkanı Ahmet ÇETİN Öğrencilerle Birlikte Zeytin Hasadına Katıldı

31.10.2023 tarihinde Edremit İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce “2.’nci Tarımsal Üretim ve Tarladan Sofraya Gıda Güvenilirliği Bilincinin Oluşturulması” projesi kapsamında Güre Mahallesinde zeytin sektöründe faaliyet gösteren Ali Pekin Zeytin İşleme Tesisi ev sahipliğinde Güre Atatürk İlkokulu 4. Sınıf öğrencilerine zeytin hasadı ve zeytinyağı üretim süreçlerinin anlatıldığı etkinlik düzenlendi.


Genç nesillere bölgenin önemli gelir kaynaklarından biri olan zeytinin yetiştiriciliği, zeytin hasadı ve zeytinin yağa dönüşüm süreçleri hakkında İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personellerince bilgiler verilen etkinliğe Kaymakam Ahmet ODABAŞ, Ticaret Odası Yönetim Kutulu Başkanı Ahmet ÇETİN, Ziraat Odası Başkanı Ali Yılmaz DİKER, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Sabriye AKÇAY katıldı.
Edremit Ticaret Odası Başkanı Ahmet ÇETİN ise “Edremit’teki ilk ortaöğretim çocuklarımıza gençlerimize zeytin hasadı nasıl yapılır zeytinyağı sofralarınıza nasıl gelir? bunun macerasını anlatmak ve bir şekilde bu deneyi yaşatmak adına çocuklarımıza gençlerimize yapılmış bir hasat örneği. Son derece bence önemli çünkü sofralarımıza gelen zeytinyağı çok kıymetli ve değerli bir ürün. Bu ürün sofralarımıza nasıl geliyor? Bütün bir şekilde burada yaşayan Edremit’te yaşayan tüm gençlerin öğrencilerin bilmesi gerekiyor.” İfadelerini kullandı.
Proje kapsamında İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hafta boyunca ilkokul öğrencilerine yönelik uygulamalı eğitimler verilmeye devam edecek.

Diğer Haber ve Duyurular

Online İşlemler

Haber ve Duyurular

1,816Beğenen...Beğen...
1,707Takipçi...Takip Et
1,295Takipçi...Takip Et