11.9 C
Edremit
26 Nisan 2024, Cuma

Edremit Ticaret Odası Bir İlke İmza Atıyor!

Edremit Ticaret Odası Bir İlke İmza Atıyor!

Başvurusu geçtiğimiz yıl aralık ayında yapılan T.C Ticaret Bakanlığı destekli UR-GE projesi için Edremit Ticaret Oda’mız heyeti projesini sunmak üzere bakanlığa davet edildi.

23 Ocak 2019 tarihinde T.C Ticaret Bakanlığı’nda düzenlenen toplantıya Odamızı temsilen Meclis Başkanı Mehmet Hakkı Semerci, Yönetim kurulu Başkanı Coşkun Salon, Genel Sekreter Recep Akgün, projelerden sorumlu personel Uğur Çatma ve Edremit Belediyesi personeli – URGE Komisyon Üyesi Muhammed Vurmaz katıldı.

Kobi ve Kümelenme Dairesi Başkan vekili Uzman Ümit Ateşağaoğlu ve Uzman Zeynep Sezen ile yapılan görüşmelerde Edremit Ticaret Odamız öncülüğünde, Edremit Kaymakamlığı, Edremit MYO, Edremit Belediyesi ve Edremit Ziraat Odası destekleriyle başvurusu tamamlanan “Edremit Zeytin Sektörünün Rekabet Gücünün Arttırılması” projesi görüşüldü.

Odamızın başvurusunu yapmış olduğu proje, zeytin-zeytinyağı sektörü alanında yapılacak olması sebebi ile Türkiye’de, T.C Ticaret Bakanlığı’nın UR-GE desteği başvurusunun resmi olarak yapılması sonucu ise Edremit tarihinde bir ilk oldu.

T.C Ticaret Bakanlığı – Kobi ve Kümelenme Dairesi Uzmanı Ümit Ateşağaoğlu “Dünya’da fındık gibi bazı ürünlerde Türkiye ile özdeşleşen ürünler var. Zeytin-Zeytinyağı da bu ürünlerden bir tanesi. Ülkemizde şu an devam eden yaklaşık 150 civarında UR-GE projesi mevcut. Fakat bunların önemli bir kısmı İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Gaziantep gibi büyükşehirlerde devam ediyor. Edremit gibi bir ilçenin böylesine bir projede yer alması bizi mutlu edecektir. Potansiyelinizi ve çalışma azminizi görüyoruz. Projeniz ile alakalı T.C Ticaret Bakanlığı olarak sizleri desteklemekten memnuniyet duyarız. Önümüzdeki günlerde yapılacak olan toplantılarımızda projeniz değerlendiriliyor olacak, herhangi bir problem çıkmadan projenize başlayacağımızı düşünüyorum” açıklamalarında bulundu.

Görüşmeler ile ilgili bir açıklama yapan Oda’mız Meclis Başkanı Mehmet Hakkı Semerci ise Edremit istihdamında en büyük paylardan birine sahip olan bu sektörün Edremit Ticaret Odası çatısı altında beraber pazar arayacak olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, zeytin ve zeytinyağı sektörlerinin birbirlerini besleyerek büyüyeceğini ve daha fazla üreteceğini, ayrıca bu projenin örnek bir proje olarak gösterileceğini söyledi.

Semerci, “Zeytin-Zeytinyağı sektöründe sürdürülebilir ihracat artışını hedefleyen UR-GE (Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi) projesi, bir yanda mevcut pazarların korunması, diğer yanda ise yeni pazarlara açılım konusunda katılımcılara destek olacak. Bu destek sadece ithalatçı ülkeler ile ihracatçılarımızın bir araya getirilmesi boyutunda da kalmayacak. Edremit Ticaret Odamız’ın ilçemize kazandırdığı Edremit Körfezi Yeşil Çizik Zeytini ve Edremit Zeytinyağı coğrafi işaretlerinin tanıtımı da uluslararası alanlarda yapılıyor olacak. Yine, projede yer almak üzere başvuruda bulunan 16 zeytin-zeytinyağı firmasının proje çerçevesinde ihtiyaç analizleri yapılacak. Bu doğrultuda firmaların ihracatta karşılaştıkları her türlü eksiklikler belirlenip, giderilmeye çalışılacak” sözleri ile devam etti.

Edremit Ticaret Oda’mız Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Salon ise zeytin-zeytinyağı sektörü ile iştigal eden firmalarının özellikle Uzak Doğu pazarına erişebilmek adına bu projenin önemli bir fırsat olacağının altını çizerek, Edremit Ticaret Odası’nın bölgedeki firmalara sunduğu devlet destekleri hakkındaki bilgilendirmelerin yanında bu proje ile daha fazla firmaya ulaşabileceklerini vurguladı.

 

Diğer Haber ve Duyurular

Online İşlemler

Haber ve Duyurular

1,815Beğenen...Beğen...
1,703Takipçi...Takip Et
1,295Takipçi...Takip Et