11.9 C
Edremit
2 Mayıs 2024, Perşembe

Edremit 2023’e Hazırlanıyor Projesi Sona Erdi

Edremit 2023’e Hazırlanıyor Projesi Sona Erdi

Edremit Kaymakamlığı tarafından  hazırlanan ve Güney Marmara Kalkınma Ajansınca başarılı bulunarak desteklenen  ‘Marka Şehir Edremit 2023’e Hazırlanıyor’ sloganıyla, ‘Sürdürülebilir Kalkınma Planı Hazırlanması İçin Stratejik Düşünme, Planlama ve Saha Analiz Çalışması’  eğitimleri ve saha analiz çalışmaları tamamlandı. 

         Ülkemizin ortaya koyduğu 2023 hedefleri doğrultusunda; Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023 için; yerel bazda sürdürülebilir gelişmenin sağlandığı, nitelikli yerel hizmetlerin sunulduğu, vatandaş taleplerinin göz önüne alınarak yönetsel süreçlere yansıtıldığı, yerel kalkınmadan başlayarak bölgesel ve ulusal kalkınmanın gerçekleştirildiği bir “Türkiye” hedeflenmiştir.  Edremit Kaymakamlığımız Türkiye’nin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşmasına katkı sağlamak amacıyla Edremit ilçemizin 5 yıllık stratejik yönünü belirleyecek ilk proje hayata geçirilerek proje kapsamında Edremit ilçemizin ilk fizibilite raporu oluşturulmaya başlandı.

        İlçe Kaymakamımız Ali Sırmalı’nın talimatıyla hazırlanarak Güney Marmara Kalkınma Ajansına sunulan Edremit ilçemizin 5 yıllık stratejik yönünü tanımlayacak bir yol haritası niteliğinde olacak Edremit 2023’e Hazırlanıyor Sürdürülebilir Kalkınma Planı hazırlanması için Stratejik Düşünme Planlama Eğitimleri ile Saha Analiz Çalışmasına; Kıdemli Proje Uzmanı End.Yük.Mühendisi İbrahim Coşkun danışmanlığında ilçemiz paydaşları, sektör temsilcileri, odalar, sivil toplum kuruluşları ve daha önce fizibilite ve stratejik planlamada görev almış çok sayıda kişi katıldı.

        Eğitim ve saha analiz çalışmasının birlikte yürütüldüğü proje kapsamında Kaymakamlığımız öncülüğünde, Edremit Belediyesi, Edremit Ticaret Odası, sektör temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, odalar ve borsalar birliği temsilcileri gibi bir çok yerel paydaşın ortak platformda buluşturulmasıyla ilçemize yönelik görüş ve önerileri kayıt altına alınarak oluşturulacak fizibilite raporuna işlenmesi için kayda geçirildi.

         Sertifika töreninde konuşan Kaymakam Sırmalı: “Edremit Kaymakamlığımız tarafından hazırlanan GMKA destekli projemiz kapsamında Edremit ilçemizin mevcut durumu ortaya konularak 2023 stratejileri ve hedeflerinin belirlendiği bir yol haritasının hazırlanması konusunda ilk adımlar atılmış oldu. Bizler Edremit için güzel çalışmalar yapma gayreti içerisindeyiz.  Bundan sonra Edremit İlçemizin potansiyellerinin gelişimi açısından daha doğru ve net karar verilebileceğine inanıyorum. Bize katkı sağlayan tüm katılımcılarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi. 

        Proje kapsamında gerçekleşen eğitim ve saha analiz çalışmasında katılan çok sayıda katılımcıya sertifikaları kaymakamlık makamında Kaymakam Ali Sırmalı ve Ticaret Odası Başkanı Coşkun Salon tarafından verildi. Sertifika Törenine; Bilim Adamı Faruk Durukan, Yrd. Doç.Dr. Tuba Öncül Abacıgil, Öğrt.Gör.Dr.Serkan Sezen, Öğrt.Gör. Ersin Yanmaz, Doç.Dr.Selami Selvi, Dr. İbrahim Türkgülü, Ahmet Erol, Serdar Balık, Yahya Yavuz, Nevzat Ergün, Ahmet Düzçam, Ersin Filiz, Mehmet Akpınar, Fatma Kuseyri, Hatice Esra Yıldız, Mehmet Kadan, Hasan taş, Bülent Coşar, Çağlar Demir, Mahmut Şen, Uğur Çatma ve Selma Tekçe katıldı.  Sertifika töreninin ardından toplu fotoğraf çekilmesiyle tören son buldu. Sertifika töreninin ardından toplu fotoğraf çekilmesiyle tören son buldu. 

 

 

Diğer Haber ve Duyurular

Online İşlemler

Haber ve Duyurular

1,815Beğenen...Beğen...
1,708Takipçi...Takip Et
1,295Takipçi...Takip Et