16.9 C
Edremit
29 Nisan 2024, Pazartesi

15 Temmuz Şehitleri Edremit’te Anıldı

15 Temmuz Şehitleri Edremit’te Anıldı

15 Temmuz darbe girişiminin ikinci yıl dönümü dolayısı ile tüm Türkiye’de olduğu gibi Edremit’te de Edremit Kaymakamlığı başkanlığında “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri yoğun katılımla gerçekleştirildi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle binlerce vatandaş meydanları doldurarak tek ses, tek yürek oldu.  Program kapsamında Şehit Hamdibey Meydanı’nda toplanan binlerce vatandaş ve protokol üyeleri mehteranlar eşliğinde “Milli Birlik Yürüyüşü” ne katıldı.

Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Salon, Meclis Başkanı Mehmet Hakkı Semerci ve Yönetim Kurulu üyelerinin katıldığı yürüyüş, Şehit Hamdibey Meydanı’ndan başlayarak Cumhuriyet Meydanı’nda sona erdi.

Saat 22:30’da Cumhuriyet Meydanında Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı coşkulu bir şekilde başladı. Cumhuriyet Meydanında kurulan dev ekranda 15 Temmuz belgeselleri ve 15 Temmuz’u anlatan videolar gösterilerek meydanda toplanan vatandaşlara darbe girişimi gecesi yaşananlar tekrar hatırlatıldı.

Programın devamında, Cumhuriyet Meydanı’ndaki coşkulu kalabalık hep bir ağızdan demokrasi marşını söyledi. Daha sonra ilçe müftülüğü tarafından ilahi ve kasideler okundu. Video gösterimi ve şiirlerin okunmasının ardından Saat 00.13’te tüm yurtta olduğu gibi Edremit ilçemizde de tüm camilerden Sala’lar okundu.  Salanın akabinde İlçe Müftümüz Sait Emin Arvas tarafından dua edildi. Edremit’te binlerce vatandaşın Cumhuriyet Meydanındaki coşkulu Demokrasi Nöbeti protokol ve halkın katıldığı bayrak şöleni ile son buldu.

Diğer Haber ve Duyurular

Online İşlemler

Haber ve Duyurular

1,815Beğenen...Beğen...
1,706Takipçi...Takip Et
1,295Takipçi...Takip Et