28 Nisan 2024, Pazar

Yıllık İşletme Cetveli

6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu’nun 5’inci maddesi gereğince, Sanayi Bakanlığı siciline kayıtlı sanayi işletmelerinin bir senelik faaliyetlerini takip eden yılın ilk dört ayı içerisinde (01.Ocak – 30.Nisan) Sanayi Sicil Bilgi Sistemine işlenmesini sağlamakla yükümlüdür.

Bu itibarla sicilimize kayıtlı sanayi işletmelerinin 2023 yılına ait Yıllık İşletme Cetveli bilgilerini 30 Nisan 2024 Salı günü saat 24:00’e kadar elektronik ortamda https://sanayisicil.sanayi.gov.tr adresinden Sanayi Sicil Bilgi Sistemine girerek vermeleri ve “İL MÜDÜRLÜĞÜNE GÖNDER” butonu kullanılarak gönderme işleminin tamamlanması gerekmektedir. Yıllık İşletme Cetvellerinin yasal süresi içinde sistem girişini gerçekleştirmeyen işletmelere 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu’nun 9’uncu maddesi gereğince İdari Para Cezası uygulanmaktadır.

Sanayi Sicil Sistemi 7 gün 24 saat açık olup istenilen zamanda sisteme giriş yapılarak Yıllık İşletme Cetveli gönderme işlemi gerçekleştirilebilmekte olup konuyla ilgili destek almak için, mesai saatleri içerisinde, 444 61 00 numaralı Bakanlık telefonundan İl Müdürlüğü’ne ulaşılabilmektedir.

Sanayi Bakanlığı Sanayi Sicil Bilgi Sistemine kayıtlı işletmeler, İl Müdürlüğü tarafından çeşitli iletişim kanalları kullanılarak konu hakkında bilgilendirilmekle birlikte Odamız üyesi işletmelerin söz konusu yükümlülüğünü yasal süresi içinde gerçekleştirerek cezai yaptırıma uğramamaları hususunu bilgilerinize sunarız.