2 Mayıs 2024, Perşembe

EİB İhracata Yönelik Zeytin-Zeytinyağı Sektör Buluşması

Bilindiği üzere zeytin-zeytinyağı sektörü, Türkiye’de son 15 yılda yapılan dikimlerle sayıları 90 milyondan 180 milyona ulaşan zeytin ağacı varlığımızla ülkemizin önemli tarımsal ihraç sektörlerimizden biri haline gelmiştir. Önümüzdeki yıllarda da üretimimizin ve ihracatımızın artmasıyla birlikte dünya ikinciliği hedeflenmekte olup mevcut sorunların çözüme kavuşturulması halinde hem yurt içinde hem de yurt dışında gerçek potansiyeline ulaşarak daha rekabetçi bir sektör haline geleceği düşünülmektedir.

Ülkemizde kişi başına zeytinyağı tüketimi 2 kg’ın altında seyretmektedir. Türkiye, maalesef, zeytinyağı üreten ülkeler arasında kişi başına en az zeytinyağı tüketen ülke konumundadır. Tüketim rakamlarının Yunanistan, İtalya ve İspanya gibi diğer üretici ülkelerdeki seviyelere çıkarılması için yapılabilecekler ve atılacak adımlar konusunda sektörün bütün paydaşları ile bir araya gelinerek bir ortak akıl toplantısı gerçekleştirilmesi gereği hasıl olmuştur.

Bu çerçevede, iç ve dış piyasalardaki sorunlara çözüm yolları bulmak, sektörde bir güç birliği oluşturarak üretilecek çözüm yollarını hayata geçirmek ve sektörün farklı kesimlerinin bir araya getirilmesi amacıyla, Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliğince 18 Aralık 2019 Çarşamba günü Swissotel İzmir’de, T.C. Tarım ve Orman Bakanımız Sn. Dr. Bekir PAKDEMİRLİ’nin teşrifleri ile “Zeytin ve Zeytinyağı Sektör Toplantısı” gerçekleştirilecek.

Kayıt ve Toplantı Programına ulaşmak için aşağıdaki bağlantıdaki başvuru formunun doldurulması gerekmektedir;