14.9 C
Edremit
25 Nisan 2024, Perşembe

2024 Yılı KOOP-DES Başvuruları Hk.

30 Temmuz 2013 tarihli Resmi Gazete’ de “Kooperatifçilik Proje Destek Yönetmeliği” yayımlanarak yürürlüğe girmiş, Yönetmelikte 6 Mart 2020 tarihli Resmi Gazetede bazı değişiklikler yapılmış. Yine, yönetmelik çerçevesinde programın işleyişine ilişkin usul ve esasların düzenlendiği KOOP-DES Uygulama ve Değerlendirme Kılavuzu yürürlüğe girmişti.

Tüm bu yönetmeliklerin kapsamında; 2024 yılı için Bakanlık Makamının 16 Şubat 2024 tarihli onayı ile; kuruluş, işleyiş ve denetim işlemlerine ait hizmetleri Ticaret Bakanlığımızca yürütülen, ilgili mevzuattan kaynaklanan yükümlülüklerini yerine getirmiş olan, aynı proje kapsamında başka bir kamusal destekten yararlanmayan kooperatif ve üst kuruluşlarının, faaliyet konularına uygun, üretim ve istihdama katkı sağlayacak ve sürdürülebilir nitelikteki projeleri KOOP-DES kapsamında desteklenecektir.

Söz konusu başvurular 20 Şubat 2024 – 30 Mart 2024 tarihleri arasında alınacak olup bu tarihten sonra yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

Ayrıca, KOOP-DES’e ilişkin faydalı olacak tüm bilgi ve belgeler https://ticaret.gov.tr/kooperatifcilik/koop-des adresinde bulunmaktadır.

Kuruluşu Ticaret Bakanlığı iznine tabi olan ve çalışma bölgemizde kurulu bulunan/faaliyette olan kooperatiflerimize duyurulur.

Diğer Haber ve Duyurular

Online İşlemler

Haber ve Duyurular

1,815Beğenen...Beğen...
1,703Takipçi...Takip Et
1,295Takipçi...Takip Et