28 Nisan 2024, Pazar

Türkiye-Ukrayna STA Müzakereleri-Hizmet Ticareti ve Yatırımların Kolaylaştırılması Hk.

Ticaret Bakanlığı’ndan alınan yazıda, ülkemiz ile Ukrayna arasında hizmet ticareti, yatırımların kolaylaştırılması ve elektronik ticareti de içeren kapsamlı bir Serbest Ticaret Anlaşması (STA) akdedilmesine yönelik müzakerelerin sürdürüldüğü belirtilmiş olup, Ukrayna’daki Türk firmalarının yaşadığı sorunlar ile ilgili Ticaret Bakanlığı’na iletilen bilgiler üzerinden yapılan çalışmalar neticesinde özel bazı sorun alanlarının tespit edildiği açıklanmış olup bu çerçevede STA müzakerelerinde görüşülmek üzere anılan Bakanlık tarafından bazı anlaşma metni önerilerinin hazırlandığı kaydedilmiştir.

Yazıda devamla, ekte sunulan “Yatırımın Kolaylaştırılması Faslı” ve “Gerçek Kişilerin Dolaşımı” başlıklı taslak metinlerin Ukrayna tarafına sunulmasında herhangi bir sakınca olup olmadığına ve varsa ilgili dokümanlara ilave edilmesinde fayda görülen  hüküm/hususlar hakkında görüş talep edilmektedir.

Bu itibarla, ilişikte bir örneği sunulan dokümanlara yönelik Odamız üyesi ilgili firmaların görüş, öneri ve değerlendirmelerinin Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne ( kubilay.simsek@tobb.org.tr) 25 Şubat 2020 tarihine kadar gönderilmesini rica ederiz.

EKLER:

1. Yatırımın Kolaylaştırılması Faslı (5 sayfa)
  2. Gerçek Kişilerin Dolaşımı (3 sayfa)