1 Mayıs 2024, Çarşamba

Tek Pazar Programı–Ortak Küme Girişimleri (EUROCLUSTERS) Çağrısı

Avrupa Birliği’nin, EU 2020 adını verdiği 2020 yılına yönelik stratejisini tanımlayan ana politikalardan biri “Küreselleşen Çağ için Sanayi Politikası” olarak belirlenmiştir. Bu süreçte, AB ülkelerinde ekonomik faaliyette bulunan işletmelerin % 90’ından fazlasını temsil eden KOBİ’lere özel önem atfedilmektedir. Bu kapsamda Birlik tarafından, 2014-2020 yıllarını kapsayan kısaca COSME (İşletmelerin ve KOBİ’lerin Rekabet Edebilirliği Programı) olarak adlandırılan bir program ortaya konulmuştur. KOSGEB, COSME Programının ulusal koordinatörüdür.

Avrupa Komisyou tarafından desteklenen ve Tek Pazar Programının “İşletmelerin Rekabeti ve KOBİ’ler” başlığı kapsamında kümelerin desteklenmesi amacı ile Ortak Küme Girişimleri (Euroclusters) Çağrısı yayınlanmıştır. Çağrı 2021 – 2024 Çalışma Programı kapsamında açılmıştır ve EISMEA tarafından koordine edilmektedir.

EK: Çağrı Hakkında Bilgi Notu için TIKLAYINIZ