3 Mayıs 2024, Cuma

2021 Yılı Dış Ticaret Bilgilendirme Seminerleri Konu Tercihleri Hk.

Bilindiği üzere, 2011 yılından itibaren Ticaret Bakanlığı ve TOBB koordinasyonunda ve Türkiye İhracatçılar Meclisi işbirliğinde, Ticaret Bakanlığı’nın görev alanı olan konular özelinde iş çevrelerinin bilgilendirilmesi amacıyla Dış Ticaret Bilgilendirme Seminerleri gerçekleştirilmektedir. 2021 yılı için ilgili seminer çalışmalarına başlandığı bildirilmiş olup söz konusu seminerler için konu tercihlerinizi belirtebileceğiniz form iletilmiş olup ekte bir örneği sunulmaktadır.

Koronavirüs (COVID-19) pandemisi nedeniyle ev sahibi Odalarda fiziki olarak gerçekleştirilen seminerlerin Haziran ayı itibariyle video konferans yöntemiyle gerçekleştirilmeye başlandığı ve 2021 yılı için de pandemi nedeniyle alınan tedbirlerin seminer programına yön vereceği ifade edilmektedir.

Bununla birlikte, söz konusu organizasyonların iyileştirilebilir yönleri olarak;

– Odalarda temas noktası olarak yetkilendirilen kişilerin değişmesi durumunda ilgili birimlere bilgi verilmesi,

– Katılımcı sayısının yüksek tutulması için seminer duyurularının tüm iletişim kanallarının (web sitesi, eposta, sms ve telefon görüşmeleri vb.) etkin bir şekilde kullanılarak yapılması,

– Organizasyonların fiziki olarak gerçekleştirilmesi durumunda Bakanlık yetkililerine organizasyon süresince refakat edilmesi ve organizasyon bitiminde gerekli dokümanların (fotoğraf, anket, katılımcı listesi ve sektörel katılımcı listesi vb.) Bakanlığa ve Birliğimize ivedilikle iletilmesi,

– Organizasyondan kısa süre önce tarih veya program değişikliği gibi taleplerin yapılmaması hususları vurgulanmaktadır.

Bu itibarla, Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri gerçekleştirmeyi talep eden Odalarımızın konu tercihleri ve organizasyon yetkili kişi bilgileri (telefon,e-posta) ile birlikte taleplerini 4 Aralık 2020’ye kadar Birliğimize (ozlem.ozkan@tobb.org.tr) iletmelerini önemle rica ederim.

EK: 2021 Yılı Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri Talep Formu (1 sayfa)